maanantai 28. joulukuuta 2015

Purkkipikkuleipiä

Joulu on jo ohitse, mutta juhlamielen tuo mieleen edelleen tekemäni purkkipikkuleivät. Lasipurkkiin kerroksittain laitetut ainesosat muodostivat mukavan idean jouluisiin lahjoihin. Sisällön tein yhdistelemällä eri versioita ohjeista. Dansukker-sivustolla oli pikkuleipien perusohje, jota vähän muokkasin. 
Ruokosokeri antoi mukavan näköisen raidan purkkipikkuleipien aineseokseen. Kauraryynien päälle laitoin kuivattuja karpaloita ja suklaarusinoita tai suklaamuroja ja rusinoita. Ohjeen suklaarouheen korvasin murskatuilla ranskanpastilleilla ja Marianne-makeisilla. 
 Ohjetekstin kirjoitin ensin käsin ja sitten muutamaan purkkiin koneella pikkuleipien valmistamiseen:

OHJE:
Kuumenna uuni 200°C.
Vatkaa 225 g voita ja 1 iso muna kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon purkin ainekset ja työstä taikinaksi. Muotoile taikinasta tasakokoisia palloja ja aseta ne uunipellille siten, että väliin jää reilusti tilaa kohota.
Litistä kevyesti ja kypsennä uunin keskiosassa 10-15 min tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin värisiä.
Jäähdytä ennen tarjoilua
Helppoa kuin heinänteko ja purkkeja oli mukava jakaa. Pikkuleivistä tuli herkullisia ja suussa sulavia.  Nammm..... 
Onnistuu siis minultakin, joka en ole ihan leivontapäivänä syntynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti