Jääkaappiin tuli ostettua suomalaisittain iso mango, jonka halusin käyttää.
![]() |
Mangoa palottuna |
Päätin siis jatkaa chutneykokeiluja eri yhdistelmällä. Hillosokeria laitoin vähemmän kuin aikaisempaan kokeiluun. Tästä tuli siis vähän sakeampaa.
![]() |
Itsekasvatetut chilit ja niiden siemenet talteen laitettavaksi |
OHJE:
1 mango pieniksi kuutioiksi palottuna
7 pientä puutarhaomenaa
2 pientä punasipulia
2 pientä keltasipulia
3 minikokoista chiliä (2 chili Citron ja 1 punainen)
1 rkl raastettua inkivääriä
1 kanelitanko
1/2 dl vettä
Mustapippurirouhetta
1 rkl tummaa muscovadosokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
3 dl hillosokeria
Mango palotaan pieniksi paloiksi. Omenat kuoritaan ja palotaan pieneksi. Sipulit ja chilit silputaan pieniksi. Tuoreesta inkivääristä raastetaan n. 1 rkl. Kaikki em. laitataan kattilaan, johon lisätään ½ dl vettä, kanelitanko, ripaus mustapippurirouhetta, muscovadosokeri ja omenaviinietikka. Kun keitos alkaa höyrytä, lisätään hillosokeri. Annetaan kiehua välillä sekoittaen 10-15 minuuttia.
Valmis chutney purkitetaan puhtaisiin, uunissä käytettyihin lasipurkkeihin. Myös kannet kannattaa kiehauttaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti