maanantai 2. lokakuuta 2017

Omena-mangochutney

Jääkaappiin tuli ostettua suomalaisittain iso mango, jonka halusin käyttää. 
Mangoa palottuna
Päätin siis jatkaa chutneykokeiluja eri yhdistelmällä. Hillosokeria laitoin vähemmän kuin aikaisempaan kokeiluun. Tästä tuli siis vähän sakeampaa.
Itsekasvatetut chilit ja niiden siemenet talteen laitettavaksi
OHJE:
1 mango pieniksi kuutioiksi palottuna
7 pientä puutarhaomenaa
2 pientä punasipulia
2 pientä keltasipulia
3 minikokoista chiliä (2 chili Citron ja 1 punainen)
1 rkl raastettua inkivääriä
1 kanelitanko
1/2 dl vettä
Mustapippurirouhetta
1 rkl tummaa muscovadosokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
3 dl hillosokeria

Mango palotaan pieniksi paloiksi. Omenat kuoritaan ja palotaan pieneksi. Sipulit ja chilit silputaan pieniksi. Tuoreesta inkivääristä raastetaan n. 1 rkl. Kaikki em. laitataan kattilaan, johon lisätään ½ dl vettä, kanelitanko, ripaus mustapippurirouhetta, muscovadosokeri ja omenaviinietikka. Kun keitos alkaa höyrytä, lisätään hillosokeri. Annetaan kiehua välillä sekoittaen 10-15 minuuttia.

Valmis chutney purkitetaan puhtaisiin, uunissä käytettyihin lasipurkkeihin. Myös kannet kannattaa kiehauttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti