perjantai 29. syyskuuta 2017

Omenachutney

Syksyn tullen puutarhan omavaraisuusaste on niin korkea, että täytyy keksiä uusia tapoja käyttää satoa. Sain äidiltäni tuliaisiksi Maalahden (?)maalaismarkkinoilta tuotetta nimelä chutney. Pienessä purkissa oli punajuurichutneytä, jonka valmistajaksi mainittiin "Inzwa". Makuelämys on aivan huikea.
Täytyy tunnustaa, että kuulin koko sanan "chutney" ensimmäisen kerran elämässäni. Asiaa täytyi ihan kysyä googlelta. Huomasin, että ohjeita löytyy jonkin verran suomenkielellä ja jotkut ohjeista sisälsivät jopa ihan normaaleja ainesosia. Minua heti puuduttaa sellaiset ohjeet, joissa ainesosina on jotain aivan tuntemattomia " ulkomaaneläviä". Tässä tuotteessa oli vieras osa ainoastaan tuore inkivääri, joten sen kävin erikseen hakemassa kaupasta. Muut aineet löytyi kaapista, puutarhasta ja kasvihuoneesta.

 Ohje löytyi googlettamalla Yhteishyvä-lehden reseptisivuilta. Oman puutarhan omenat ja chilit, kaupasta ostetut sipuli, inkivääri ja hillosokeri ym. Sokeriksi laitoin ruokosokeria, koska muuta tummaa sokeria ei ollut. Chilin määrä jäi arvoitukseksi, joten otin kasvihuoneesta kolme minikokoista chiliä, käsittelin niitä hansikkaat kädessä ja laitoin sipulin kanssa samaan silppuriin. Siemenet tietenkin otin talteen ensi vuotta varten.
Omenien palominen pieniksi kuuioiksi vei eniten aikaa valmistuksesta. Muut tuli ihan itsestään. Valkosipulinkynsiä ei sitten ollutkaan, joten ne jätin pois.
Omenachutneyn ohje löytyy täältä.
Lasipurkit käytin uunissa ja kannet keitin vedessä. Toivottavasti säilyvät hyvin. Mielestäni onnistuin todella hyvin ja maku on aivan mahtava. Kun vain keksisi minkä kanssa tätä herkkua söisi. Nyt on tullut koekeiltua vaikka minkä ruoan kanssa. Suosittelen kokeilemaan reseptiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti