Sivut

torstai 11. helmikuuta 2016

Kaljakarhu-sukat

Tyttären toivomuksesta tein hänen poikaystävälleen villasukat "kaljakarhun" kuviolla. Lisukkeeksi sukkiin sopi mielestäni helavyökuvio. Lankana 7 veljestä.
Karhukuvion lisukkeeksi sopi hyvin helavyökuvio.
Kantapää korikuviolla.

Napakat varret sopi yllättäen myös isompaankin jalkaan. Miehillä koko 43. Tällä mallilla varren ei tarvitse olla löröt, vaan tiukka neulos kyllä venyy ja pysyy paremmin jalassa. 

OHJE:
Luo puikoille 15 silmukkaa / puikko = 60 s
Neulo 2 oikein 2 nurin 16 kerrosta
Neulo 2 kerrosta oikein ja lisää tasaisesti 3 silmukkaa.
Aloita kuvioneuleena helakuvio piirroksen mukaan
Neulo 7 kerrosta oikein ja kavenna viimeisellä kerroksella 1 s= 62 silmukkaa

Aloita kirjoneuleena kaljakarhukuvio
Neulo 7 kerrosta oikein ja lisää viimeisellä kerroksella 1 s = 63 s
Neulo kuvioneuleena helavyökuvio
Neulo 2 kerrosta oikein ja kavenna tasaisesti 7 silmukkaa = 56 silmukkaa = 14 s/puikko
Neulo 2 o, 2 n 10 kerrosta

Aloita kantapää: 
nosta ensimmäinen silmukka neulomatta puikolle. Jatka kutomalla kaksi puikkoa oikein , käänny ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja jatka 27 s nurin. 

Korineule:  A. 1s nosto, *1o, 1 silmukan nosto* toista**. Käänny ja nosta 1.s neulomatta ja neulo nurjalla puolella kaikki silmukat nurin. B. Käänny ja nosta 1. s neulomatta ja jatka 2 s oikein, *1 s nosto, 1 s oikein* toista**. Jatka toistamalla vuorotellen A ja B vaiheita 10 krs. ( yhteensä 20 krs nurjan kerroksen kanssa) Neulo korineuletta 19 silmukkaa ja neulo 2 s oikein yhteen. Käänny. Nosta 1 s neulomatta ja neulo 10 s nurin ja sitten 2 s nurin yhteen . Käänny. Nosta 1. silmukka neulomatta ja neulo 10 s korineuletta. Neulo  2 s oikein yhteen. Käänny. 

Jatka kaventamista kunnes reunsilmukat loppuvat ja jäljellä on 12 silmukkaa. Poimi reunoista 11-12 silmukkaa puikoille ja aloita terän neulominen oikeilla silmukoilla. Kavenna kantapään kahdesta puikosta molemmissa sivuissa neulomalla 2 s yhteen, kunnes jokaisella puikolla on 14 silmukkaa. 

Neulo oikeilla silmukoilla tarvittava pituus ja tee kärkikavennus neulomalla jokaisen puikon 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti